GROEN GEEL E6 – BEP E2

Ondanks de schoolvakantie moest er toch gespeeld worden bij Groen Geel. Quinty is nog steeds niet hersteld van haar gebroken enkel en van de overige 6 spelers waren er 3 op vakantie. Kortom er moesten versterkingen van buitenaf gevonden worden, de E1 moest tegelijk spelen dus daar konden geen spelers van ingezet worden. De F1 bracht de oplossing, met Noortje en Zoë erbij kwamen we op vijf spelers. Karlijn (de coach van de F1) werd ook meteen ingezet omdat de vaste coach ook op vakantie was.

In de kantine voorafgaand aan de wedstrijd werd Klazien uit Zalk nagedaan, mocht iemand last hebben van wratten dan weten een aantal ouders van de E2 wel wat daaraan gedaan kan worden. Ochtendurine drinken, rauwe brandnetels eten, de meest bizarre oplossingen kwamen voorbij, beter advies is om naar de huisarts te gaan 

De twee gastspelers waren best gespannen wat natuurlijk logisch is. De ouders van Zoë waren ook op vakantie, dus oma was gezellig mee. In het eerste kwart speelden Ruben, Laurens, Noortje en Teun. Het is natuurlijk best lastig als je nog nooit met elkaar gespeeld hebt en dan ook nog een andere coach die de spelers weer niet kent. Kortom het was even inkomen, Groen Geel maakte de 1-0 en kreeg best veel kansen die gelukkig mis gingen. BEP kreeg ook mogelijkheden maar wist die niet te benutten. Dit kwart eindigde in 1-0.

In het tweede kwart speelden Ruben, Laurens, Zoë en Teun. Het ging steeds beter, Groen Geel wist nog wel op 2-0 te komen maar Teun maakte daarna de 2-1. Na de 3-1 van Groen Geel werd het 3-2 door Laurens wat ook de ruststand was.

Na de limonade speelden Ruben, Laurens, Noortje en Zoë het derde kwart. De helft van het team bestond dus uit F-jes maar wat ging het goed. Doorloopballen, onderscheppingen, het was alsof ze al jaren samenspeelden. Laurens maakte de gelijkmaker, 3-3,

Groen Geel kreeg het steeds moeilijker. En aan het eind van het derde kwart scoorde Noortje de 3-4, heel erg knap hoor.

Het laatste kwart speelden Laurens, Teun, Noortje en Zoë. Groen Geel kwam er niet meer aan te pas, Laurens maakte de 3-5 en 3-6 en BEP bleef goed spelen. Groen Geel kreeg nog een aantal strafworpen maar die gingen mis. Uiteindelijk scoorden ze de 4-6 nog wel wat de eindstand was.

De strafworpen na afloop zijn door de euforie gemist door de verslaggever, maar ik denk dat die met 1-0 zijn gewonnen. Na afloop kreeg iedereen keurig een hand en kreeg de scheidsrechter zijn wit met rode stok terug.

Het hele team heeft natuurlijk goed gespeeld, maar toch even speciale aandacht voor Noortje en Zoë. Wat waren jullie goed, alsof jullie al heel lang in de E-tjes spelen.  Bij deze alvast een voorspelling, in 2034 spelen beide dames in BEP 1.

 

En natuurlijk de coach, de vaste coach werd in de groepsapp al ontslagen, maar heel rustig en continu met aanwijzingen aan alle spelers werd er hartstikke goed gespeeld tegen deze ploeg waar we in de zaal nog nipt van verloren. Op naar de derby tegen de Purmer over 3 weken.