KZ F4 – BEP F2

Afgelopen zaterdagochtend hadden “opa” Rob (van Gwen) en “opa” Jelle (van Robin) de dankbare taak als coaches van de F2 de taak van Ans over te nemen. “Ons” ploegje moest in Koog aan de Zaan spelen tegen Koog Zaandijk/Thermo4U F4. Het was voor iedereen natuurlijk wel even wennen en vooral het begin was moeilijk, want we keken al snel tegen een 3-0-achterstand aan. Jullie lieten je echter niet uit het (kunstgras)veld slaan, want in de tweede speelperiode wist Robin, na mooi samenspel, drie doelpunten op rij te scoren.

In de rust staken wij de koppen bij elkaar en waren jullie vast van plan het de tegenstander heel moeilijk te gaan maken. Deze dacht daar echter heel anders over en wist in de eerste periode weer driemaal te scoren. Jullie namen de KZ-korf zeker ook wel onder vuur, maar alleen Robin wist nog een doelpunt te maken.

Wij waren echter toch heel trots op jullie, omdat iedereen steeds goed bleef volhouden. Toch mochten jullie na afloop ook even juichen, want Eva was de enige van alle spelers en speelsters, die bij het nemen van de strafworpen de korf wist te vinden! Natuurlijk moeten jullie nog heel veel van het korfbalspel leren, maar Rob en ik weten zeker, dat jullie het samenspelen, het aanvallen en …. het verdedigen door goed te trainen als ploegje steeds beter zullen gaan presteren. Het was voor Rob en mij een groot plezier jullie, ook gesteund door alle ouders, te mogen coachen. Eva, Gwen, Jente, Fiene, Ciske en Robin, samen natuurlijk nog heel veel geluk in jullie korfballoopbaan bij BEP.

Mede namens “opa” Rob, “opa’ Jelle.