Roda F2-BEP F2

Vandaag reisde de F2 af naar het zonovergoten Westzaan. Toen we aankwamen was er weinig plek om te parkeren. Gelukkig vonden we nog een plekje. Daar stond WKV Roda F2 op ons te wachten. Gwen, Abel, Ciske, Robin, Jente, Eva en Fiene waren klaar voor de wedstrijd. BEP stond eerder klaar dan Roda. Gwen was vandaag de flitsende aanvoerder. Helaas arriveerde de scheids 5 minuten later.

Maar toen kon de wedstrijd echt beginnen. De eerste in de wissel waren Abel, Eva en Fiene. Al in de zesde minuut scoort Robin 0-1. Een geweldig begin voor de uitploeg BEP. 10 seconde later scoort de tegenparij 1-1. Maar al in de achtste minuut komt onze ploeg terug en scoort Robin 1-2. De ploegen zijn gewaagd aan elkaar. In de elfde minuut scoort Roda alweer 2-2. Het eerste kwart zit erop. BEP had meer balbezit dan Roda en veel meer schoten op doel.

Na een korte pauze moet de F2 weer aan de bak. Er wordt gewisseld en Bep komt na een tijdje op achterstand. Het wordt 7-2 voor de tegenpartij. Maar Ciske houdt stand en scoort de 7-3. Vlak daarna scoort de tegenpartij twee keer en staat het 9-3. Fiene geeft zich niet gewonnen en scoort de 9-4.

De helft van de wedstrijd zit erop. Het ziet er niet goed uit voor BEP. Terug in de wedstrijd krijgt BEP weer een doelpunt tegen. Nu staat het 10-4. Na een paar pogingen om toch te scoren, lukt het Robin om zijn eerste hattrick te maken. De F2 is terug in de wedstrijd. Het staat nu 10-5. Na een doelpuntenregen van Robin staan we nog maar 3 punten achter. Het staat nu 10- 7. Fiene ziet kans en scoort haar tweede doelpunt. 10-8. Daarna weer een tegendoelpunt 11-8. Ook Ciske zit weer goed in de wedstrijd en scoort zijn tweede doelpunt. 11-9.

Iedereen krijgt weer power. Abel geeft een prachtige assist aan Jente. Jente weet de bal prachtig van afstand in de korf te krijgen. 11-10!! Spannend deze wedstrijd! Helaas scoort de tegenpartij de 12-10. We zetten door en Ciske scoort zijn hattrick. 12- 11!!! Nu gaat BEP heel aanvallend spelen. Roda wordt in de verdediging gedrukt. Toch vindt Roda een gaatje en scoort de 13-11. De tijd is bijna voorbij. Gelukkig scoort Robin en heeft twee hattrick’s op zijn naam deze wedstrijd. 13-12. Nog een doelpunt voor de tegenparij. 14-12. O jee. Fiene sluit de wedstrijd met een laattse doelpunt af na een prachtige assist van Eva. Ook Fiene heeft nu een hattrick. Eindstand 14-13.

Het was een mooie en spannende wedstrijd. Helaas verloren maar BEP heeft geknokt tot de laatste seconde! Een knappe prestatie.

Loek Manders (broer van Fiene)