ROHDA F2-BEP F2

Op een heerlijk zonnige zaterdagochtend mochten wij het in Amsterdam opnemen tegen Rohda F2. Aanwezig waren Gwen, Fiene, Robin, Jente en Eva. De coaching was dit keer in handen van Michael, waarvoor dank, en die legde de nadruk tijdens dit vriendschappelijke potje vooral op het verbeteren van het samenspel. Goed om je heen blijven kijken en overspelen. Je mag niet lopen of dribbelen, dus je moet nu eenmaal overspelen om met de bal in de buurt van de korf van de tegenstander te komen.

En dat samenspelen gaat steeds beter. Het begin van de wedstrijd was echter voor Rohda. Zij schoten met wat meer precisie dan wij en al vlot liepen zij uit naar 4-0. Wij bleven het goed proberen en nog voor rust kwamen we terug tot 4-2. In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Wij hadden het betere van het spel en uiteindelijk sloten we af op 6-6.

De doelpunten werden gemaakt door Fiene, Jente en Robin. Het is zoals de beide opa’s vorige week al aangaven. Jullie moeten nog heel veel van het korfbalspel leren. Door samen te trainen en wedstrijden te spelen, zal het allemaal steeds beter gaan. En dat zie je nu eigenlijk al wel. Dit was pas de 6e wedstrijd, maar het besef waar je moet staan, hoe je moet verdedigen en hoe je moet vrijlopen is nu al zoveel beter dan in het begin. Hartstikke goed, ga zo door!!

Arjan (vader van Eva)