Apollo A1 – BEP A3

(NAGEKOMEN VERSLAG): De inzet van deze op een na laatste wedstrijd van dit seizoen was het kampioenschap bij winst of gelijkspel. Dus met de koppen allemaal in dezelfde richting kwamen wij allemaal op tijd aan in Heerhugowaard. Altijd lekker in de voorbereiding naar de wedstrijd. Ook het meegekomen publiek was er klaar voor. De zij- en achterlijn waren goed bevolkt met veel ouders, broertjes en oma.

In het aanvalsvak stelden Rogier, Max, Jiska en Demi zich op, terwijl Luca, Merijn, Belana en Louise het verdedigingsvak in stapten. Op de bank zaten Ramon en Timo klaar om ook een steentje bij te dragen. Coach Martin was klaar om de A3 weer bij te staan met tips en adviezen. Met een blaadje papier en pen in de aanslag kon ik helaas al snel 1-0 door een afstandsschot noteren voor Apollo. Hmmm. Dat was niet de gewenste droomstart van dit potje korfbal. Ze moesten dus echt aan de bak. Wedstrijdprogramma Wedstrijdverslagen Gelukkig ving Merijn een schot van BEP af en hij mikte de bal zelf gelijk door het gele mandje. Dus gelijk met 1-1 op de teller. Ook Rogier wist met lengte voordeel en goed opstellen de bal in de ploeg te houden en direct te schieten, maar helaas ging deze net mis.

Door zijn geweldige uitschuifarmen en perfecte timing wist Rogier vervolgens bij het uitverdedigen de bal weg te tikken, waardoor Jiska de bal wist terug te veroveren in het aanvalsvak. Via een 1-2tje met Rogier legde ze daarna zelf al doorlopend de bal net over het eerste randje: 1-2 in het voordeel van onze A3! Helaas volgende er daarna 2 zuivere afstandsschoten door Apollo, waardoor de stand in ene weer in het voordeel van de tegenstanders was. Ondanks de lange aanval van BEP met veel kansen voor verschillende spelers, lukte het niet om te scoren en de stand weer gelijk te maken. Jammer genoeg zette Apollo wel een kans om in een doelpunt. 4-2. Maar weer zette Jiska een spurt in om opnieuw doelpunt te maken met een doorloper, waardoor de stand 4-3 werd. Na de korte drinkpauze i.v.m. de warmte, werd de stand door weer een afstandsschot van Apollo 5-3. Vervolgens onderschepte Merijn tijdens het uitverdedigen een bal, waarna hij Luca die vrij stond aanspeelde. Van kleine afstand scoorde die, waardoor BEP in de buurt van Apollo bleef. 5-4.

De tegenstanders speelden een niet bepaald sportieve wedstrijd. Van in iemands oor gillen op 30 cm afstand om scoren te voorkomen tot aan vele schouderduwtjes (nou, eerder duwen) en ander fysieke acties. BEP wist gelijk te komen met een prachtige vrije bal door Merijn! 5-5. En prompt volgde er weer een doorloper van Jiska! 5-6 voor BEP! Dat begon er op te lijken. Vlak voor rust waren er nog 2 prachtige acties waarbij Rogier een mooie actie maakte en Max daardoor vrij speelde voor een doorloper. Helaas bracht dit geen verandering in de stand en dus gingen ze met 5-6 aan de limonade of was het thee?

In de rust werden Luca en Louise gewisseld door Ramon en Dominique. De eerste treffer na rust kwam van BEP! Na 3 doorlopers in de eerste helft, peerde Jiska de bal nu van grotere afstand door het mandje. 5-7 en dus 2 punten los. Het publiek hoopte op nog een snel doelpunt om de voorsprong wat steviger te maken, maar helaas was het Apollo die 2 keer van afstand scoorde en 2 doorlopers maakte. Het resultaat was een stand van 9-7 in het voordeel van Apollo. Tot 2 keer toe werd een doelpunt van BEP afgekeurd en het gedrag van Apollo er niet sportiever op.

Er volgende 2 wissels. Timo mocht zijn broer Max vervangen en Luca kwam er voor Rogier in (i.v.m last van zijn knie. Het afstandsschot van Apollo dat raak was (10-7), werd gevolgd door een mooie actie van Merijn. Helaas ging dat schot net mis. Zo jammer! De tegenstander van Luca (die de hele wedstrijd al bezig was om zijn tegenstanders te intimideren met redelijk lomp gedrag) deelde de zoveelste schouderduw uit.

Zo aan het eind van de wedstrijd deed de scheids wat hij gelijk al met dit soort gedrag had moeten doen en gaf een strafworp. Waar deze in eerste instantie helaas mis ging, schoot Merijn die bij het overnemen lekker raak. 10-8! De dame in de dug-out die schreeuwde tijdens het nemen, kreeg een waarschuwing van de scheidsrechter dat ze haar mond moest houden. De tijd was nog kort voordat het eind signaal zou klinken, maar er werd nog geknokt tot het eind! Helaas mochten ook de mooie acties van Timo, waardoor Luca werd vrij gespeeld voor een schot en de vrije bal (na duwen door de heer van Luca) niet meer baten.

De eindstand 10-8 was op dat moment niet voldoende voor een kampioenschap, maar over 2 weken is er opnieuw een mogelijkheid om alsnog op het hoogste schavot in de poule te eindigen. Het is fijn dat dan ook Amber, Lauren en coach Nancy er weer bij zijn. Bovendien wordt er dan lekker thuis gespeeld met hopelijk weer net zulke sportieve, gretige A3 spelers in het veld, dito coaches langs de lijn en veel enthousiast publiek achter de lijn. De sportiviteitsprijs heeft de A3, in elk geval wat betreft de ouders, al binnen. Tot 15 juni om 15 uur op het BEP terrein!!!

Groetjes, Els Stroop (moeder van Luca).