BEP A3 – Celeritas A1

Zaterdag 16 juni was het dan zo ver. De tweede kans van de A3 om kampioen te worden. Nadat we vorige week helaas verloren hadden. Zie vorig verslag. Daar Celeritas A1 dinsdag tegen Andijk A1 gelijk had gespeeld waren we eigenlijk al kampioen, maar het is natuurlijk leuker om alleen kampioen te worden in plaats van samen met één of twee andere ploegen.

We begonnen met in de aanval: Max Rogier Louise Amber In de verdediging: Luca Lauren (als heer) Dominique Demi Wissel Belana Jiska Marijn Al snel kwamen we op een 0 -1 achterstand. Het zou toch niet weer? Maar gelukkig scoorde Max al snel 1 – 1. Vakwissel. Hierna kwamen we met twee doelpunten voor. En later scoorden we zelfs 4 – 1. Met de rust was het 6 – 3.

Mijn blaadje met het scoreverloop ligt nog in de kantine. Ik weet daarom niet precies wie er allemaal gescoord heeft. Wel kan ik me nog een mooi afstandschot van Louïse herinneren. In haar laatste wedstrijd scoorde ze nog een mooi en belangrijk doelpunt. Het maakt ook niet echt uit wie er allemaal gescoord heeft. We hebben het samen als een team gedaan.

In de rust nog even de puntjes op de i gezet. En de wissels doorgegeven. Rogier ging er uit en Marijn kwam hiervoor in de plaats. Jiska kwam op de plek van Dominique en Demi werd gewisseld voor Belana. De tweede helft gingen we goed door. We kwamen via 7 – 4 nog tot 9 – 5 en uiteindelijk maakte Celeritas nog 9 – 6.

Dit was de eindstand van de wedstrijd die overigens prima gefloten werd door Alle Schorn. Alle bedankt hiervoor! BEP A3 is kampioen! Uiteraard krijg je dan bloemen! En een medaille en toespraak van Jan Punt. Daarna was het tijd voor een echte kampioenstaart en nog wat te drinken. Al met al was het weer een mooi seizoen.

Dominique en Marijn gaan ons helaas verlaten. Maar ze zullen hopelijk vast nog wel een keer komen kijken. Louïse zullen we voorlopig niet zien. Zij gaat een jaar in Australië studeren! Veel succes. Volgens mij gaat de rest van het team volgend jaar hun korfbal carrière vervolgen. Daar zullen we dus nog wel wat van horen. Ik heb in ieder geval (samen) met Nancy en Harry een leuk seizoen gehad.

Martin de Boer