RODA D1 – BEP D2

Zaterdag 15 juni moesten we tegen de kampioen aantreden en dit was dus de D1 van Roda uit Westzaan. Nadat het ’s nachts en ’s ochtends verschrikkelijk hard had geregend, werd het in de loop van de ochtend droog en toen de wedstrijd begon was het prachtig zomerweer.

Dit keer begonnen we weer zonder Nils, die heel lang geblesseerd was geweest, maar er nu helaas om een andere reden niet bij kon zijn. Christiaan was dit keer aan de beurt om de eerste helft vanaf de kant te bekijken. Hierdoor stonden Sofie en Bente eindelijk eens bij elkaar in het vak en daar waren ze heel blij mee. Beide speelden dit keer als jongen en daar waren ze dan weer wat minder blij mee. Dit vak werd compleet gemaakt door Iris en Krista, die gewoon als meisje speelde.

Roda liet meteen zien, dat ze ook deze wedstrijd wilde winnen en maakte er snel 2-0 van. iris ging er langs en werd onreglementair gehinderd en kreeg een stafworp mee. Deze mocht Iris zelf nemen en legde hem er keurig in. Dat betekende dus dat er 2-1 op het scorebord stond. Nu mocht het andere vak gaan aanvallen en dat bestond vandaag uit Anne, Do, Bjorn en Daan, Bjorn maakt gelijk door een omdraaibal te scoren 2-2. Helaas krijgen we er weer 1 tegen ook, dus 3-2.

In de rust lekkere limonade gedronken, want het was best warm om te spelen. In de rust nog even gezegd dat de concentratie in de verdediging beter moest, want 2 van de 3 tegendoelpunten waren gewoon niet nodig geweest en dan had je gewoon voor gestaan. Bente gaat er uit en Christiaan komt er voor in de plaats. Ook werd er helaas vaak slecht gegooid bij het uitbrengen van de bal, dit betekend dat we zelf minder konden aanvallen en de tegenstander juist meer.

De tweede helft gingen we helaas niet beter plaatsen en werd de concentratie ook niet echt beter, wat betekende dat we in deze helft echt te veel doelpunten tegen kregen en zelf niet veel konden creëren. Bjorn kreeg nog wel een terechte strafworp mee, maar gooide hem er dit keer niet in. De einduitslag was 10-2 , wat een te groot verschil was, maar hoofdzakelijk veroorzaakt werd door slecht plaatsen en niet geconcentreerd verdedigen.

Na afloop nog een lekkere Bierpul gekregen gevuld met bruine noga blokken met daarboven op pepermunt bolletjes, wat dus een echte gevulde Bierpul lijkt. Kids allemaal bedankt voor jullie inzet en gezelligheid. Tijdens de training mag de inzet best wel iets meer en de gezelligheid een klein beetje minder 🙂

Ouders en anderen bedankt voor jullie support en het enthousiasme. Het team gaat opgedeeld worden, omdat er verschillende overgaan naar de C’s en andere blijven nog een jaar door korballen in de D’s. Allemaal veel succes en vooral ook veel plezier in jullie nieuwe team. Mark, ons vaste training maatje, veel succes en plezier tijdens je eerste wedstrijden volgens mij in de C’s. In dit krantje staan hoogstwaarschijnlijk de voorlopig indelingen al vermeld.

Groeten van coach Edwin.