BEP E3 – FURORE E3

Afgelopen weekend had ik de eer om, samen met Tom, onze E3 te coachen. Helaas was Siem een weekendje weg waardoor we het zonder hem moesten doen, maar we hadden goede vervangers: Robin en Noortje uit de E2. Voor de wedstrijd hadden we een bespreking in de bespreekkamer waar de selectie ook altijd de voorbespreking houdt. We spraken af dat we in ieder geval heel goed ons best zouden doen en we zouden opletten dat je bij het verdedigen altijd je billen naar de paal moest houden. Robin gaf als tip mee, dat als je de bal onderschept je ook “partij” moest roepen.

Furore zag er wel gevaarlijk uit. Ze hadden allemaal grote meisjes en 1 groot jongetje. Maar BEP E3 speelde het slim uit. We hebben heel veel kansen gehad en de wedstrijd ging goed gelijk op. helaas kwamen we wel achter met 0-1. Maar zoals we hadden afgesproken in de bespreking lieten we onze hoofden niet hangen en knokten we goed door. Daardoor scoorde Noortje met een prachtig schotje 1-1 en 6 minuten later scoorde onze bloedje fanatieke Robin zelfs 2-1. Toen floot scheidsrechter Lotte voor de rust.

We hadden lekkere limonade en konden even bijkomen van al het rennen. Tom liet zien dat we allemaal een beetje meer de tijd moesten nemen voor het schot. Want nu ging het af en toe een beetje te gehaast waardoor de bal soms totaal de verkeerde kant op ging en dat is zonde van de kans.

Helaas kwamen we niet helemaal scherp de rust uit, want er werd eigenlijk binnen een paar minuten een doelpuntje doorgelaten. Een meisje van Furore schoot een slim balletje onder de paal erin. Daarna waren er heeeeeel veeeeel kansen voor BEP. Er werden pogingen gedaan voor het maken van een doorloopbal en we schoten veel mooier en rustig, zoals Tom zei. Maar helaas viel er geen doelpunt meer. De einduitslag van 2-2.

Tom, ik en de toeschouwers hebben genoten van 9 blije mensen in het veld (ook de scheidsrechter was tevreden na afloop). Het was een geweldige wedstrijd en wat gaan jullie vooruit. Super leuk om te zien! Volgende week spelen we weer tegen Furore, maar dan bij hun op het veld. Dan gaan we er weer net zo’n mooie wedstrijd van maken als deze week, maar dan met een doelpuntje meer! Groetjes van de moeder van Joep