DALTO A2 – BEP A1

Na de winst vorige week, hoopte we vandaag weer 2 punten te pakken. Dalto had de afgelopen 2 wedstrijden dik gewonnen, dus wisten we dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden. Het was de reservebeurt van Mitchell en mij, dus de vakken waren als volgt: Aanval: Tom, Luke, Sylvia en Floortje Verdediging: Jari, Jeroen, Pauline en Loïs

We begonnen scherp aan de wedstrijd en al snel scoort Tom het eerste doelpunt. Dalto begint ook goed en sluit aan. 1-1. We creëren goede kansen, en het is Jari die het doelpunt maakt. Snel daarna maakt loïs een doorloopbal en staan we met 1-3 voor. Door de van ons, wat slordige passing komt Dalto terug op 3-3. We verzwakken een beetje, en de kansen willen maar niet vallen, bij Dalto daarentegen vliegen de ballen erin en ze komen op voorsprong met 6-3. Gelukkig scoort Floortje en blijven we maar 2 doelpunten achter. Dalto scoort. Maar ook Jari schiet de baal raak. 7-5. Dalto blijft maar scoren, en onze aanvallen lopen wat stroever, uiteindelijk is het Pauline die na een goede rebound de kans afmaakt. 10-6. Net voor rust slaat Dalto nog eens toe met maar liefst 5 doelpunten.

De ruststand is 15-6. Na een goede peptalk in de rust en heel veel water (de flessen waren niet mee en het was bloedheet) gaan we het veld weer op. Meteen de eerste aanval scoort Luke een omdraaibal. 15-7. Maar Dalto houdt niet op met scoren en maakt er 2. Gelukkig is daar Tom die in 2 aanvallen, 2 doelpunten scoort. 17-9. Na een goede aanval met veel schoten en rebounds is het Jeroen die de 17-10 maakt. Ik kom er in voor Sylvia. Ondertussen is de stand 20-10. Jari krijgt een strafworp mee en scoort hem ook 20-11.

De aanvoerder van Dalto is op schot en scoort 2x achter elkaar. 22-11. Floortje scoort van afstand en Jeroen scoort uit een mooie combinatie met. Jari. 22-13. Met nog 10 minuten op de klok weten we dat we het niet meer gaan redden. Mitchell komt erin voor Luke en Sylvia voor Pauline. Omdat we weten dat we niet meer gaan winnen raken we een beetje gefrustreerd en krijgen we wat onnodige strafworpen tegen.. 26-13.

Uiteindelijk scoort Loïs het laatste doelpunt en eindigt de wedstrijd met 27-14. Helaas verloren, maar volgende week tegen Groen Geel gaan we weer voor de winst.

Groetjes, Lotte