VERSLAG BEP D2

Aangezien er gedurende het jaar van onze D2 wat verslagen misten, zetten wij hier nog even de najaarscompeitie van het veld op een rijtje. Voor iedereen die de D2 niet kent, het is een team waarvan maar één speler voor het tweede jaar in de D-tjes mee mag draaien. Verder hebben we veel kinderen die vervroegd van de E-tjes zijn overgekomen, daarnaast begonnen we met twee, en sinds kort trainen we zelfs met drie, nieuwe spelers die los van het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi nog eigenlijk helemaal niet zo goed wisten wat korfbal nou inhield.

Ook hebben de kinderen van de D2 op de één of andere manier altijd veels te veel energie over in een week die er op de dinsdag- en donderdagavond uit komt. Zo houden we vooral veel van kletsen, in het zand kunstwerken maken en over het algemeen gewoon een beetje klieren, maar vaak is er tussendoor ook nog wel tijd om even te trainen. Kortom, vooral een heel gezellig team, maar qua niveau viel er voor velen nog veel bij te leren.

Wij begonnen op het BEP-toernooi tegen drie hele goede ploegen: ZKC, Blauw-Wit en Groen Geel. Wij waren hier in de verste verten niet tegenop gewassen, en een heel leuke start van het seizoen was het dus niet. Wel wisten wij gelukkig nog 1 doelpunt te scoren, die we natuurlijk uitbundig gevierd hebben. Na ondertussen een paar weekjes getraind te hebben en het spel zowaar nog ergens op begon te lijken mochten wij ons eerste competitieduel spelen. Voor sommige was dit zelfs de eerste korfbalwedstrijd en dat brengt natuurlijk ook een beetje spanning met zich mee. We hebben hier goed gevochten en vooral heel goed als team verdedigd waardoor het lange tijd 0 – 0 bleef. Op een gegeven moment kon Haarlem echter toch doelpunten maken doordat zij goed van afstand schoten en hier merkten we dat er vooral aanvallend nog veel moest worden bijgespijkerd wilden we ook echt spannende wedstrijden ervan maken. Een week later was te merken dat we hier als team hard aan hadden gewerkt, uit bij Apollo op bezoek wisten we tweemaal te scoren. Apollo scoorde er helaas 9, maar aangezien dit toch wel hele grote kinderen waren, konden we alleen maar trots zijn op hoe goed het team alsnog had gespeeld. In de twee weken die volgden moesten we eerst thuis en vervolgens uit tegen ZKV D1. Deze ploeg was toch echt een paar maten te groot en hier zag men duidelijk het verschil tussen ons redelijk nieuwe, en erg jonge team tegen het toch al wat meer ervaren team uit Zaandam. Verliezen is natuurlijk nooit leuk, maar wat wel fijn was om te zien was dat er in de uitslag en ook in het spel toch verbetering zat tussen de thuis- en uitwedstrijd. Dan zie je toch dat onze kinderen van de D2 elke week stappen vooruit maken.

We naderen ondertussen alweer het eind van dit gedeelte van het veldseizoen en we hadden nog 2 wedstrijden te gaan tegen ploegen die toch een stuk gelijkwaardiger waren. Toen brak de dag aan van de wedstrijd tegen Haarlem. Niet alleen moesten we allemaal verschrikkelijk vroeg ons bed uit, wat de coaches en de spelers niet ten goede kwam, het was ook nog eens verschrikkelijk koud. Hierdoor speelden wij voor het eerst een wedstrijd waar we toch echt niet tevreden mee konden zijn. Met een uitslag waar niet over naar huis te schreven was besloten de coaches om het roer toch maar een beetje om te gooien. Eerst maar zorgen dat iedereen op een leuke manier de basis onder de knie krijgt en dan langzaam vanaf daar opbouwen. Hier zijn we ondertussen een week mee bezig en niet alleen lijkt iedereen nog steeds met veel plezier naar de training te komen, ook merken we dat we allemaal toch wat fanatieker ervan worden en we echt stappen vooruit maken.

Vorige zaterdag moesten we thuis weer tegen Apollo aantreden, het team met de hele grote kinderen. Ik spreek denk ik namens het gehele publiek als ik zeg dat ik met genot heb gekeken. Natuurlijk gingen er nog genoeg dingen fout en zien wij als coaches dingen waar we toch nog meer op kunnen trainen, maar als we in ons achterhoofd houden dat we met een vrijwel volledig nieuw team spelen kunnen we toch heel erg trots zijn op onze prestaties.

Nu een aantal weken geen wedstrijd waarin we goed gaan trainen zodat we in de zaal er weer volledig tegenaan kunnen, en wie weet kunnen we dan stiekem toch een beetje dromen over een mogelijke overwinning.

Groetjes, De trotse coaches van de D2.