ZKV A1 – BEP A1

Op de vroege zaterdagochtend vertrokken we naar Zaandam. We moesten tegen ZKV, die nog op 0 punten staan dus we gingen natuurlijk voor een goede overwinning. In de eerste aanval begonnen Lotte, Floortje, Jeroen en Tom en de eerste verdediging bestond uit Jari, Mitchell, Loïs en Sylvia. Lotte opende de score, waar ZKV meteen een antwoord op had, 1-1. We creëerden diverse kansen maar ZKV nam even het voortouw, 2-1. Vlak daarna scoorde Sylvia de 2-2 met een afstandsschot. Vervolgens kwamen we op een ruime voorsprong dankzij afstandsschoten van Floortje, Tom, Mitchell en Jari. Lotte scoorde daarna nog uit een tweede kans waardoor we op 2-7 voorsprong kwamen. ZKV bleef doorgaan en scoorde de 3-7. Jari en Sylvia scoorden beiden waardoor onze voorsprong groter werd, 3-9. 4-9. We kregen een strafworp mee die Lotte er netjes in legde, 4-10.

De scheidsrechter maakte hier en daar onbegrijpelijke beslissingen. ZKV scoorde de 5-10. Vervolgens maakte Sylvia een doorloopbal op aangeef van Mitchell die ze er met 1 hand ingooide, 5-11. Strafworp tegen, 6-11. Tom scoorde de 6-12 van halve afstand en Mitchell daarna de 6-13 onder de korf waardoor we weer op ruime voorsprong kwamen. 7-13. Floortje maakte met een afstandsschot de 7-14. ZKV scoorde nog twee keer waardoor we met een prima score van 9-14 de rust in gingen. ZKV begon scherper dan wij en maakte gelijk 2 doelpunten 11-14. Lotte antwoorde daarop door middel van een afstandsschot, 11-15.

Mitchell werd gewisseld voor Luke. Het werd 12-15 en ZKV kwam steeds dichterbij. Het ging over en weer, Jari scoorde, vervolgens ZKV weer daarna maakte Lotte weer een afstandsschot waardoor de stand 13-17 werd. In gevecht voor de bal viel Lotte waardoor ze even werd gewisseld voor Marit. ZKV kwam erg dichtbij toen ze 2 doelpunten scoorde en het 15-17 werd. Lotte kwam er weer in voor Marit en scoorde na een aantal aanvallen een vrije bal en vervolgens een afstandsschot. Sylvia werd gewisseld voor Pauline. Na een rebound van Pauline scoorde ze onder de korf de 15-20. Jari maakte nog een doorloopbal 15-21. ZKV scoorde nog een keer en Jeroen sloot vervolgens de wedstrijd af met een balletje onder de korf.

De eindstand was 16-22, niet een hele grote uitslag maar we hebben wel weer mooi 2 punten mee naar Purmerend genomen!

Groetjes Sylvia